Jumaat, 30 September 2016

Bakri pelik langkah JDT II panggil pulang pemainJumaat, 30 September 2016 @ 12:11 PM
Oleh Mohamad Zulfaizan Mansor zulfaizan@bh.com.my
 
Bekas pemain kebangsaan, Bakri Ibni. - Foto Mohd Yusni Ariffin KUALA LUMPUR: Bekas pemain kebangsaan, Bakri Ibni mengakui pelik dan berasa aneh dengan keputusan pengurusan Johor Darul Ta'zim II (JDT II) yang bertindak memanggil pulang tiga pemain mereka hanya selepas sehari menyertai kem latihan skuad kebangsaan.

Tiga tonggak terbabit adalah Zaquan Adha Abd Radzak, Irfan Fazail dan Darren Lok yang melaporkan diri Selasa lalu sebelum dipanggil pulang pada malam hari yang sama. Bakri menjelaskan pengurusan pasukan itu sepatutnya sudah melarang dari awal lagi jika tidak bersetuju pemain mereka menyertai latihan skuad kebangsaan.

      "Sebagai pemain, mereka ada majikan dan sudah tentu mereka memaklumkan kepada majikan dahulu sebelum menyertai latihan pusat. "Malah, jika majikan tidak benarkan, dari awal lagi mereka tidak laporkan diri. Jadi, datang dan panggil balik, saya pun tidak faham. Ada muslihat ke macam mana saya tak tahu," katanya kepada BH Sukan.

      Berdasarkan surat yang dihantar pihak JDT II, pagi kelmarin menyatakan tiga pemain terbabit hanya akan dilepaskan empat hari sebelum perlawanan seperti yang termaktub dalam peraturan FIFA. Ia adalah kes kedua membabitkan pemain dari selatan tanah air itu yang dipanggil pulang selepas perkara sama terjadi kepada tonggak JDT, Dominic Tan yang didakwa 'lari' dari skuad Projek Sukan SEA 2017, awal bulan ini. Selain itu, Bakri turut berharap perkara sama tidak berulang kepada pasukan lain yang mana ia dianggap boleh mempengaruhi sikap pemain yang akan menjadi pemimpin dalam bola sepak pada masa hadapan.

SUMBER : http://www.bharian.com.my/node/197523

Tiada ulasan:

Catat Ulasan